rondreis

De mooiste rondreizen binnen en buiten Europa

Een rondreis maken is ontzettend gaaf om te doen. Je ziet in korte tijd ontzettend veel, en het is een enorm avontuur om elke dag naar een nieuwe locatie te reizen. Of je nu reist met je eigen auto, de trein of met de bus, het is gewoon ontzettend gaaf om te doen. Je kunt kiezen om te reizen met een vriend of vriendin, maar het is ook een heel gave uitdaging om alleen op reis te gaan. Je komt eenvoudig in contact met nieuwe mensen en het verlegt echt je grenzen. In dit blog vind je een overzicht met de mooiste bestemmingen voor een individuele rondreis in Europa en geven we tips voor een mooie reis buiten Europa. Geen zin om alles zelf te plannen: bekijk dan ook deze tips voor het boeken van een georganiseerde rondreis (all-in).

De mooiste rondreizen in Europa

Europa is een continent vol diversiteit, cultuur en natuur. Er zijn veel mooie bestemmingen voor een rondreis binnen Europa, afhankelijk van je interesses en voorkeuren. Hier is een opsomming met landen en mogelijke routes om te reizen:

  1. Italië: een land vol kunst, geschiedenis en gastronomie. Je kunt een rondreis maken langs de beroemde steden zoals Rome, Florence, Venetië en Milaan, of de prachtige regio’s ontdekken zoals Toscane, Sicilië en de Amalfikust.
  2. Griekenland: een land vol mythologie, archeologie en eilanden. Je kunt een rondreis maken langs de oude monumenten zoals de Akropolis, Delphi en Olympia, of de sfeervolle eilanden bezoeken zoals Kreta, Santorini en Corfu.
  3. Noorwegen: een land vol natuur, fjorden en avontuur. Je kunt een rondreis maken langs de indrukwekkende landschappen zoals de Geirangerfjord, het Jotunheimen Nationaal Park en de Lofoten-eilanden, of de gezellige steden verkennen zoals Oslo, Bergen en Tromsø. Zie ook de tips voor een rondreis op Noorwegen.nl.
  4. Portugal: een land vol charme, traditie en zon. Je kunt een rondreis maken langs de kleurrijke steden zoals Lissabon, Porto en Coimbra, of de prachtige kustlijn ontdekken zoals de Algarve, Nazaré en Sintra.
  5. Ierland: een land vol legendes, muziek en groen. Je kunt een rondreis maken langs de schilderachtige landschappen zoals de Ring of Kerry, de Cliffs of Moher en het Connemara Nationaal Park , of de levendige steden bezoeken zoals Dublin , Cork en Galway.

Tips voor een rondreis buiten Europa

Er zijn veel mooie bestemmingen voor een rondreis buiten Europa. Heb je een iets ruimer budget of wil je echt een keer iets anders? Dan vind je hieronder onze top-5 favoriete bestemmingen voor een rondreis buiten Europa!

  1. Zuid-Afrika: een land vol natuur, cultuur en avontuur. Je kunt een rondreis maken langs de prachtige kusten, de uitgestrekte wijngebieden, de interessante steden en de wildparken. Vooral dat laatste maakt een reis naar Zuid-Afrika voor veel reizigers aantrekkelijk. Je kunt bijvoorbeeld de beroemde Tuinroute volgen van Kaapstad naar Port Elizabeth, of op safari gaan in het Kruger Nationaal Park.
  2. Maleisië: een land vol diversiteit, schoonheid en smaak. Je kunt een rondreis maken langs de parelwitte stranden, de diepe jungles, de fijne steden en de kleurrijke culturen. Maleisië heeft zowel het vasteland als het eiland Borneo te bieden. Je kunt bijvoorbeeld Kuala Lumpur combineren met Malakka, Penang en Langkawi op het vasteland, of orang-oetans spotten in Sabah en Sarawak op Borneo.
  3. Argentinië: een land vol contrasten, passie en tango. Je kunt een rondreis maken langs de afwisselende landschappen, de bruisende hoofdstad Buenos Aires , de indrukwekkende watervallen van Iguazú en het spectaculaire Patagonië . Argentinië is ook een goede bestemming om te combineren met buurlanden zoals Chili , Uruguay of Brazilië.
  4. Costa Rica: een land vol natuur, wildlife en avontuur. Je kunt een rondreis maken langs de tropische regenwouden , de actieve vulkanen , de paradijselijke stranden en de rijke biodiversiteit . Costa Rica is een ideale bestemming voor liefhebbers van ecotoerisme , wandelen , fietsen , raften , ziplinen en surfen. Bekijk hier ook de mooiste badplaatsen van Costa Rica voor een heerlijke strandvakantie.
  5. Sri Lanka: een land vol cultuur, geschiedenis en charme. Je kunt een rondreis maken langs de oude tempels , de koloniale steden , de groene theeplantages en de gouden stranden . Sri Lanka is ook een goede bestemming om te combineren met buurland India of met de Malediven voor een luxe strandvakantie.

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *