Wereldreis maken en cultuurverschillen herkennen

levi-meir-clancy-4Q1nmy151TY-unsplash

Een mooie wereldreis maken

Het maken van een wereldreis zorgt voor ontspanning en kan heel leuk zijn voor jongeren. Zo kun je meer zien van de wereld en is dit voor sommige mensen van een groot belang. Daarnaast hoeven ze even niet te denken aan een studie of aan het werk en zorgt dit voor optimale ontspanning. Zo moet jij je goed voorbereiden op een vakantie en moet je goed kijken naar welke landen je wilt bezoeken. Er zijn namelijk veel verschillende landen en je moet goed kijken welk land bij jou past. Zo kun je hier op het internet veel informatie over vinden en is het ook belangrijk dat je kijkt naar de cultuurverschillen. Ieder land heeft namelijk verschillende manieren en andere gedachtegangen. Als je naar een Arabisch land gaat, is het van belang dat je geen alcohol drinkt. Zo is dit niet toegestaan in Arabische landen en moet je jouw hier ook aan houden. Op deze manier kun je respect tonen aan het land en is dit onderdeel van de cultuur. Echter zitten er ook positieve dingen achter cultuurverschillen en kun je bijvoorbeeld hier veel van leren. Dit helpt met je ontwikkeling en kan er voor zorgen dat je kennis rijker wordt.

Cultuur en eten

Als je gaat kijken naar de cultuur van een bepaald land kun je al snel eten zien. In ieder land wordt er anders gegeten en houden mensen van lekker eten. In landen zoals Azië wordt er bijvoorbeeld veel rijst gegeten en landen zoals Mexico worden er veel taco’s gegeten. Als je een wereldreis maakt kan het leuk zijn om deze dingen te proeven. Op deze manier breidt jij je smaakpalet uit en kan dit ook heel leuk zijn natuurlijk. Wel moet je oppassen in welk land je dingen eet, omdat je in Arabische landen geen varkensvlees mag benutten.

Manieren

Ook moet je opletten op de manieren van een bepaald land. In Nederland is het normaal om elkaar de hand te schudden als je iemand ontmoet. In het buitenland kan dit anders zijn en kan het onrespectvol zijn als je iemand de hand schudt. Kijk goed van tevoren op het internet naar de manieren van omgang van het land. Op deze manier zorg je ervoor dat je hierin geen fouten kunt maken en is dit natuurlijk van een groot belang.

jon-fu-F_aEB8-zssY-unsplash

MEER TE WETEN KOMEN

Reizen

Vervoer

Azië